Inspiring Entrepreneurs – open coffee wo-01-02-’17

Vandaag alweer de 2de Inspiring Entrepreneurs – open coffee van 2017. En wat voor een. Ruim 40 ondernemers verzamelden zich in de Werkfabriek voor een maandelijkse dosis ondernemers inspiratie. Tweederde van deze groep was eerder geweest en dus ook weer een grote groep nieuwkomers. Elke ondernemer even welkom.

Om 9:30 uur lichtte onze gastheer Ian Smeyers  kort het idee achter de Werkfabriek toe: een huis voor sociale ondernemers. Dit zijn ondernemers die het creëren van maatschappelijke impact weten te combineren met een  financieel gezonde onderneming en een onderneming met een werkklimaat dat ruimte biedt aan de ontwikkeling van de mensen van de organisatie. In de Werkfabriek kun je een vergader/overruimte huren, flexwerken of een vaste werkplek huren. De vaste units zijn momenteel allemaal verhuurd, later dit jaar worden er enkele nieuwe gecreëerd.

Vervolgens waren er de 30 seconden pitches met:

 Dini meldde het Valentine’s Ball van de International Social Club op 16-02-’17.

 Sam gaat in de voorjaarsvakantie een snelcursus Mindful running geven link.

 Karen vertelde over de workshops die ze organiseert: link.

 Fatos is aangehaakt bij Mantelkring om mantelzorg beter te organiseren.

 Ruud heeft een handleiding WordPress geschreven en deze staat online.

 Arne biedt aan om je website gratis te testen op vindbaarheid, aanbod hier.
Vervolgens heb ik 3 bijzondere ondernemers naar hun verhaal gevraagd:

Mark Bakelaar (La Stolstice) heeft uitgelegd wat een organisatieadviseur is en wat hij voor organisaties kan betekenen. En eigenlijk wist ik dat wel. Want Mark is al eenhalf jaar onderdeel van de oc070 organisatie. Mark brengt positieve energie mee. Mark ziet en voelt waar een organisatie heen kan en biedt de ruimte om de mensen binnen een organisatie hun weg te laten gaan. “Maar wat doe je dan precies Mark”(categorie behoorlijk vervelende vragen), Mark doet namelijk wat er nodig is: kijken, luisteren, exact de juiste vragen stellen, voelen wat er mis is en zo mensen en organisaties (opnieuw) laten ontdekken waar ze voor bedoeld zijn en hier invulling aan laten geven. Ik ben heel blij dat Mark bij oc070 zit en ik gun andere organisaties ook Mark.

Jurienne Hollaar is wijkmakelaar in stadsdeel Laak. Jurienne woont al 20 jaar in Laak en zag zoveel kansen hoe de wijk mooier, leuker, gezelliger, leefbaarder, ondernemender, groener, leerzamer, kleurrijker, rijker, gezonder, aangenamer, enz. enz. enz. gemaakt zou kunnen worden. En… hij zag het niet alleen hij ging er ook mee aan de slag. Begonnen uit puur idealisme is zijn organisatie Coalitie Laak nu een organisatie die zelf initiatieven neemt en door organisaties gevraagd en betaald wordt om mee te denken en mee te doen om Laak mooier te maken. Als je iets met Laak wilt, daar woont of daar onderneemt, houd Jurienne in de gaten, hij is je man.

Lotte van Santen gaat naar Sardinië. Lotte gooit haar leven om. 10 jaar bij een bank gewerkt en de laatste twee jaar bij een theater. En toen was er het moment om alle zekerheden op te zeggen. En een kans te zien. De kans om met eigenlijk minimale risico’s een Bed & Breakfast te beginnen op Sardinië. Wees niet bang, ze heeft geen pand gekocht, geen complex huurcontract getekend en er is al water en elektriciteit. Ja er is wel een uitdagende samenwerking met de Italiaanse eigenaar van het pand, maar Lotte staat er open en onbevangen in. Veel van ons koesteren misschien wel zo’n wens om het roer 180 graden om te gooien. En we hebben dan allemaal hele goede argumenten om het niet te doen. Het belangrijkste argument dat Lotte had was haar huis. Zo mooi en al lang in de familie. Toen ze daar afscheid van had genomen (het verkocht had), ging alles stromen. Wil je het avontuur van Lotte volgen, dan kun je linken met haar op FB en dan houdt ze je zo op de hoogte.

Wat een feest Ondernemers Community 070. Elke maand opnieuw. En… we zijn d’r tegenwoordig 24×7 met onze online omgeving voor premium leden. Speciaal voor de ondernemers die hun ondernemerschap, samen met anderen, echt een boost willen geven, de goede dingen willen doen en ook dingen anders willen doen.

Volgende Inspiring Entrepreneurs is op 1 maart, graag tot dan,

Tom

close
Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze Privacyverklaring.