10 redenen om volgende week die 30 seconden te pakken

Over een week al weer de maandelijkse meet-up van oc070. Vast onderdeel van onze meet-up: de 30-seconden pitches. Voor € 5,95 heb je 30 seconden de microfoon en de aandacht om je verhaal te vertellen.

10 redenen waarom jij dat gaat doen:

  1. volgende week pitchen betekent dat je voorbereid naar de meet-up komt. Je gaat vanaf nu al nadenken wat je daar wilt vertellen, waar je eigenlijk mee bezig bent en waar je de aandacht op wilt vestigen.
  2. we bieden een veilige omgeving om iets te delen wat je nog niet gedeeld hebt. Je weet ook dat delen het echt maakt en dat ‘het’ dan ook echt gaat gebeuren. Dit is je kans, wij luisteren; hoe je daar ook staat.
  3. pitchen is iets sociaals; je biedt anderen de mogelijkheid met je mee te denken. Mensen blijken een natuurlijke respons te hebben om anderen verder te willen helpen. Gun anderen de mogelijkheid om dat te doen.
  4. het is een ideale oefening voor die presentatie bij die opdrachtgever, een soort generale repetitie, achteraf kun je ook nog mensen om feedback vragen wat er allemaal goed ging en wat je er vooral in moet houden.
  5. je zet dingen in werking waar je het bestaan niet van wist. Je weet misschien niet wat je zoekt en wat je zult vinden. Er luisteren mensen die deuren voor je kunnen openen die een nieuwe wereld voor je kunnen openen.
  6. je blijft herinnerd; ook al weet je misschien niet meer precies wat ze zeiden, Dini, Sam, Karen, Fatos, Ruud en Arne waren de pitchers van februari. En ze blijven hiermee een makkelijk aanspreekpunt tijdens volgende meet-ups.
  7. je inspireert; de meeste mensen vinden het eng of lastig om hun verhaal voor een groep te vertellen. Als jij begint, zet je iets in werking en maak je de weg vrij voor anderen.
  8. het staat al lang op je lijstje; net als een aantal andere dingen die je wilt doen maar op 1 of andere manier niet doet. Dit is je kans om een eerste ding weg te kunnen strepen en daarmee voor jezelf ook andere dingen op te pakken om nu echt te gaan doen.
  9. het scheelt je een heleboel tijd, stel dat er 40 mensen zijn, dan filter je in een keer die paar goede contacten eruit om mee verder te praten. Je hoeft niet eerst 38 gesprekken te voeren met mensen die wel heel aardig zijn maar waar je ‘eigenlijk niet zo veel aan hebt’.
  10. oh ja en het is superleuk om trots en enthousiast te vertellen wat zo belangrijk is dat jij daar je tijd en energie in steekt. Je zou het van de daken willen schreeuwen, dat kan later, begin bij ons op het podium.

Heb ik je om? mail me om je aan te melden voor het pitchen.

Nog niet aangemeld voor de Inspiring Entrepreneurs – open coffee? Dat kan via deze link naar meetup.

Graag tot volgende week woensdag 1 maart 9:00 uur,

Tom

close
Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze Privacyverklaring.