Hans bedacht en realiseerde een leghennenboerderij in DH

In de categorie ‘als je het kunt bedenken, kun je het ook uitvoeren’ bedacht Hans Leneman een leghennenboerderij voor in de stad Den Haag. Een leghennenboerderij is natuurlijk al wat ouder, maar eentje in de stad is tamelijk uniek. En Den Haag had dus nog of wellicht niet meer een leghennenboerderij. Hans regelde een perceel, bouwvergunning en financiering om zijn onderneming van de grond te krijgen. En met succes. 200 kippen heeft Hans sinds vorige week. En de eerste hebben inmiddels al gelegd.

De boerderij is een ‘showcase’ van hoe ‘gelukkige kippen lekkere eieren’ leggen. Hans is dus ‘eierboer’ en vult de te verwachtte dagelijkse productie van 180-190 eieren van zijn eigen kippen aan met die van het moederbedrijf in Barneveld. En zo voorziet hij Den Haag van echt hele lekkere eieren.

Op woensdag 3 mei is Hans te gast bij oc070 en zal hij zijn verhaal met ons delen. 

 

close
Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze Privacyverklaring.