Hans bedacht plan A en realiseerde plan C

Hans Leneman komt uit een agrarisch nest. Toch leidde zijn loopbaan in eerste instantie naar een overheidsorganisatie. Tot enkele jaren geleden het bloed kroop waar het niet gaan kon. Er kwam een plan: een leghennenboerderij in Den Haag.

Tussen dat eerste plan en de opening van zijn boerderij aan het Valutapad 7 in Den Haag zaten nog wel wat andere plannen. De samenwerking met onder andere de gemeente zorgde ervoor dat het oorspronkelijke plan enkele keren werd bijgesteld. En of Hans de flexibiliteit en creativiteit nu als ambtenaar of als geboren agrariër heeft ontwikkeld, ik weet het niet, maar hij heeft deze twee kwaliteiten goed nodig gehad afgelopen jaren.

De boerderij is er gekomen met 200 leghennen. Nee, dat is niet genoeg om zijn onderneming van te draaien, het is dan ook vooral een showcase om te laten zien hoe de kippen er in Barneveld bij zitten. Onder het motto: ‘gelukkige kippen leggen lekkere eieren’ ontwikkelde de firma Rondeel een kippenstal anno 2017. Helemaal ingericht met de kennis en ervaring die er is over het welzijn van kippen. Wekelijks rijdt Hans naar Barneveld om zijn elektrische eierbus vol te laden met de lekkerste eieren van Nederland. Hij verkoop de eieren aan de horeca in en rond Den Haag. Maar die afnemers willen graag zien hoe zo’n moderne kippenboerderij er uit ziet: en dat kan nu.

De boerderij van Hans is ook open voor iedereen die dat ook wel eens wil zien en echt verse Haagse eitjes wil proeven. Elke woensdagmiddag en zaterdagmiddag (13.00-17.00 uur) kun je bij Hans terecht: Valutapad 7, 2496 ZP Den Haag.

close
Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze Privacyverklaring.