Saeed gaat International Law studeren

Twee jaar geleden vluchtte hij uit Syrië: Saeed. Via via kwam hij vorig jaar samen met Mohamad terecht in het Ondernemerscafé (foto) waar ze een paar maanden mee hebben geholpen het café draaiende te houden. Van Wassenaar ging het via Zeewolde naar Ridderkerk. Daar heeft Saeed inmiddels een appartement en is hij als een dolle Nederlands aan het leren. Ik had hem uitgenodigd dit seminar om te horen hoe het met hem gaat, waar hij mee bezig is en wat zijn ambities zijn.

De wilskracht, het enthousiasme en de ambitie spatten er vanaf bij Saeed. We konden Nederlands met elkaar praten. Dat heeft hij in 5 maanden tot een zeer behoorlijk niveau geleerd. Nog een paar maanden heeft hij nodig om het Nederlands zo te beheren dat hij aan zijn ‘schakeljaar’ kan beginnen om toegelaten te worden aan een NL HBO opleiding. Saeed heeft namelijk de ambitie om International Law te gaan studeren en een wezenlijke bijdrage te gaan leveren aan de vrijheid in de wereld.

Het is inspirerend om Saeed te horen vertellen over dat hij twee jaar geleden in NL kwam zonder iets, dat hij tot drie keer toe in verschillende kampen heeft gezeten, dat hij daar vrienden maakte en dat hij tot drie keer toe in andere steden terecht kwam… zonder die vrienden. Met de overplaatsing op oudejaarsavond 2015 als dieptepunt. Saeed lijkt er sterker door geworden en met een focus en motivatie op zijn ambitie waar niemand hem van af kan brengen. Een voorbeeld voor ons.

Dank voor het delen van je verhaal Saeed.

close
Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze Privacyverklaring.