Bink Rooftop moest er komen

Tijdens de herlancering van OC070 in Bink Rooftop op 4 april 2018 hebben we iets van het verhaal achter dit bijzondere horeca concept te horen gekregen. Op de 5de verdieping van het ‘Magazijn-gebouw’ van Bink36 is sinds september 2017 een unieke horeca locatie geopend. Maar wat zat er voor Bink Rooftop eigenlijk op deze plek? Tja, dat is voor Tom een beetje een gevoelig puntje. Samen met een aantal andere ondernemers hadden ze deze enorme zaal namelijk in bruikleen van de eigenaar van het pand. Het was bij hun bekend dat ze plaats moesten maken op het moment dat er zich een horeca ondernemer zou melden. Maar dat dat al binnen een jaar zou gebeuren hadden zij niet verwacht.

Tom en z’n vrienden hadden namelijk best hun best gedaan om van deze ‘anti-kraaklocatie’ een gezellige ruimte te maken. Tussen december 2015 en november 2016 vond hier ook maandelijks het OC070 event plaats.

Wat Tom niet wist, is dat Jeremy 10 jaar geleden al voor deze ruimte was gevallen. Hij organiseert namelijk zolang al feesten en wilde ook op deze locatie een feest organiseren.¬† Dat ging toen niet door omdat de toeloop te groot zou worden. Toen hij een paar jaar geleden hoorde dat de ruimte te huur was, wist hij dat hier ‘zijn’ restaurant, bar en feestlocatie zou komen. Samen met 3 collega ondernemers werden de plannen uitgewerkt en het geheel ook financieel rond gemaakt. Dat kwam er op neer dat ze alle 4 eigen geld in het project hebben gestoken.

Na een verbouwing van een half jaar is Bink Rooftop in september 2017 geopend en nu dus van maandag tot zaterdag geopend voor lunch, diner, koffie en thee.

Dan toch nog even de belangrijkste lessen van Jeremy tot nu toe:

  • wees voorzichtig met het aantal contracten en verplichtingen die je aangaat bij dit soort ondernemingen. Als het druk is ga je makkelijk verplichtingen aan en als het dan even later wat rustiger is, kun je zomaar met teveel personeel zitten.
  • als je een idee hebt, schets dan alle mogelijke opties die er zijn voor de realisatie er van en ga ze 1 voor 1 af. Uiteindelijk zul je de optie ontdekken die je nodig hebt voor de realisatie van je idee, wens of droom.

Jeremy, namens de OC070 ondernemers dank voor het delen van je verhaal en voor deze samenwerking. We kijken al uit naar de volende OC070 in mei.

close
Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze Privacyverklaring.