Hoe ben je om gegaan met de grote tegenslagen in je leven?

Ja dat is nogal een vraag: “Hoe ben je om gegaan met de grote tegenslagen in je leven?”. Het is de vraag die de deelnemers aan het OC070 event van woensdag 2 mei aan elkaar stelden. Even een andere openingszin zeg maar.

De vraag komt overigens uit de sollicitatie aanpak van Elon Musk. Voor zijn bedrijven kan hij niet terugvallen op ervaringen: mensen inhuren en aannemen die ‘het werk al eens gedaan hebben’. Hij doet namelijk dingen die nog nooit eerder gedaan zijn. Daarom vraagt hij, en tegenwoordig meerdere bedrijven met hem, steeds meer naar je levensverhaal, de belangrijkste beslissingen die je in je leven hebt gemaakt, waarom je deze beslissingen gemaakt hebt en hoe je met de grote tegenslagen in je leven bent omgegaan.

Zelfstandig professionals, freelancers en interimmers worden nogal eens beoordeeld op hun track record voordat ze voor een opdracht of project worden ingehuurd. En als ze dit specifieke kunstje nog niet eerder hebben gedaan, vallen ze uit de selectieprocedure. Een gemiste kans. Wellicht gaat dat de komende tijd veranderen en gaat de zoektocht overal verschuiven naar mensen met een bijzonder levensverhaal en hoe ze om zijn gegaan met de dingen die hen zijn overkomen.

Bij OC070 werden in ieder geval hele bijzondere verhalen gedeeld.

close
Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze Privacyverklaring.