Pascal Trompert: koffie, koffie en nog eens koffie


Tijdens de OC070 van 6 juni hadden we Pascal Trompert van TroPa Café te gast. Pascal heeft samen met zijn broer in een paar jaar tijd een uniek bedrijf opgebouwd. En dat is onderneming in koffie. Volgens Pascal valt koffie onder de ‘vers producten’ en niet onder de ‘droge kruidenierswaren’. Koffie moet namelijk niet langer dan een paar weken tot maximaal een jaar na het plukken en drogen gebrand worden. En tussen het branden en het drinken van de koffie moet je ook vooral niet meer tijd hebben dan 3 weken. Anders gaat een groot gedeelte van de smaak verloren. 

Veel mensen weten dit niet, totdat ze het verschil proeven en dan willen ze niet meer terug. “Het is net als met wijn”, volgens Pascal. “Dat kun je ook leren drinken, en dan leer je de verschillen in kwaliteit kennen en vooral ook waarderen.” Volgens Pascal is koffie het visitekaartje van een bedrijf, zowel horeca als zeker ook bedrijven die vooral koffie aan hun medewerkers serveren. “Koffie wordt zoveel gedronken, dan verdient het ook de bijbehorende aandacht”.

Het is een genot om koffie-les van Pascal te krijgen en iemand zo gepassioneerd te horen praten over iets waar hij ook nog zijn bedrijf om heen heeft weten te bouwen. Geen wonder dat Pascal inmiddels te maken heeft met een groeiende en vooral ook hele trouwe groep klanten.

Om 11.00 uur zijn we met ongeveer 25 ondernemers nog even bij Tropa Café de koffie gaan proeven. Het bedrijf zit namelijk ook in Bink36 op dezelfde verdieping als Bink Rooftop. Je kunt er 5 dagen in de week terecht om een kopje koffie te drinken, vers gebrande bonen te kopen of… je eigen merk koffie te laten samen stellen. Misschien komt er nog wel eens OC070 koffie op de markt.

close
Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze Privacyverklaring.