Vertel me iets dat ik nog niet weet

“Vertel me iets dat ik nog niet weet.” Deze vraag zou Larry Page (1 van de oprichters van Google) gesteld hebben toen hij nog zelf de sollicitatiegesprekken voerde in de begin jaren van Google. En hoewel de ondernemers bij OC070 niet op zoek zijn naar een vraag, is deze vraag wel even iets om over na te denken. 

Het komt nog wel eens voor dat je als ondernemer druk bent met het pitchen van je product, je bedrijf of van jezelf. In het andere uiterste ben je vooral aan het luisteren naar een potentiële klant of opdrachtgever. Maar stel nou dat er geen match is, of in ieder geval op het eerste geval echt niet lijkt te zijn. “Vertel dan eens iets dat de ander nog niet weet”. En vertel dan vooral over een onderwerp waar jij enthousiast over kan vetellen en als het even kan ook nog relatie heeft met wat jij te bieden hebt.

Het is namelijk ontzettend leuk om naar een enthousiast en gedreven persoon te luisteren. En… dan heeft de ander in ieder geval nog iets opgestoken van het gesprek. Deze ‘oefening’ hebben we woensdag 6 juni gedaan met een collega ondernemer die we nog niet kenden. Super leuk om te doen en de energie knalde de zaal door.

close
Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Lees onze Privacyverklaring.